Un film bun de duminica. Cu Omar Sharif.

Drept sa va spun vazut-am doua filme bune weekend-ul asta. Unul e mult prea zemos pentru gusturile mele, celalat e in limba franceza. Ala zemos se numeste “What Maisie Knew”, e din 2012 si are cate putin din tot. E despre un copil, Maisi, si despre o alambicata poveste de dragoste esuata, un divort, o bona, un iubit, si o noua poveste de dragoste. Desi pare usor moralizator, filmul nu emite judecati de valoare sau false principii.

Filmul pe care-l recomand insa e “Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran“, din 2003, cu Omar Sharif. E un film francez modest, despre un pusti care la 16 ani isi sparge pusculita ca sa mearga la curvele de pe bulevard, pe care le admira zilnic de la fereastra, si un turc din a carui magazin fura conserve, cu care leaga o prietenie paterna (daca-mi permiteti formula). Pe net il mai gasiti si sub numele de “Monsieur Ibrahim” si va mai spun ca este un film romantic, despre dragoste paterna, despre respect si despre cercul vicios al vietii.

P.S.: Cat despre “les fleurs du Coran“-ul din titlu, va spun doar ca o sa intelegeti abia la final care-i treaba. Si va spun asta nu cumva sa credeti ca filmul are inclinatii religioase sau ca-si trage morala din Coran.

Va las cu trailer-ul si cu rugamintea ca daca o sa va uitati la el sa-mi lasati aici o parere. 😀

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *