Lucian Valeriu vorbeste la MASmedia Cluj

Lucian Valeriu este un jurnalist de scoala si moda veche. Oficial, din 2000. In noiembrie 2001, in urma unor anchete de amploare si a unor dezvaluiri despre legaturile dintre politia aradeana si lumea interlopa, Lucian Valeriu este batut cu ranga, se alege cu un peroneu si tibia dreapta zdrobite, luni de ingrijire medicala si poze de mai sus, care inca apare prima in motoarele de cautare. Pe vremea aia, Lucian Valeriu era seful departamentului de investigatii de la cotidianul “Observator aradean”. Jurnalist de ancheta si investigatie, acum pamfletar si filosof “destul de apreciat in undergroundul literaturii filosofice de mahala”, dupa cum spune chiar el.

L-am invitat la MASmedia pentru ca in Romania lui 2013 nu mai avem jurnalism de ancheta si investigatie (si rogu-va nu aduceti vorba de Antena 3, acolo se practica un jurnalism de ancheta si investigatie mono/strategic directionat, parerea mea). Nu prea se mai vorbeste despre aceasta specie pierduta si pentru ca mai corespunde unui tipar romanesc stravechi: omul care la capatul puterilor alege sa fac misto, haz de necaz si satira. Nu spun ca-i chiar cazul lui, dar intra sub incidenta stigmatului.

Lucian Valeriu vorbeste (despre jurnalismul de ancheta si investigatie si despre surse pre si post social media) la MASmedia Cluj, vineri, 15 noiembrie, la Hotel Univers T.

El se descrie astfel: Lucian Valeriu este jurnalist oficial din anul 2000 – cand s-a angajat in urma unui concurs organizat de ziarul „Observator aradean” (la acea data, 2000 de exemplare zilnic vandute, aflat in opozitie, apoi cumparat de putere, vandut proprietarului Luxten, AEM, Casa Jelen, Zoltan Boszormenyi, care ila adus la 5000 tiraj si l-a ridicat la o valoare de piata de 250.000 de euro… acum sucombat sub conducerea catastrofala a… conducerii). A lucrat, in cei 13 ani si jumatate de presa, exclusiv in calitate de reporter special la 10 ziare si la 5 siteuri online si are o rata de urmarire de circa 2500 de unici pe zi (la potential maxim si pentru un salariu pe masura eforturilor) Detine cateva bloguri – destul de apreciate in undergroundul literaturii filosofice de mahala, venind dintr-un oras pe care declara ca-l iubeste… Aradul… cu cei 400.000 de locuitori alfabetizati ai sai cu tot. Actualmente lucrează pentru site-ul ARQ.ro.

sursa

Comments

comments

5 Comments

 1. Reply
  Călin October 28, 2013

  ăia 400.000 cred că-a ai judeţului, că altminteri oraşul ar fi al doilea din ţară. şi nu-i 😉

 2. Reply
  ioana October 28, 2013

  Arad are 170.000 locuitori! nu 400.000. asa gafe penibile faceti, jurnalistilor!

 3. Reply
  Lucian Valeriu October 28, 2013

  …desigur ca e vorba despre potentialul (alfabetizat) al judetului Arad, nu de municipiu… ofof…

 4. Reply
  Lucian Valeriu October 28, 2013

  aaa… si sa nu uit sa reiau si aici ce lasam intr-un comment pe arq adineaori: ca si gen de presa, pamfletul este post-anchetă, respectiv comentariu de autor post-investigatie…
  (sa mu ia nimeni ca pe o lauda asta… sau, doamne fereste, sa inceapa direct cu pamfletul… cum am patit-o personal:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *