Soc si groaza! Zoso preda stacheta, blogosfera in declin!

De un titlu mai prost n-am fost in stare asa ca, indurati va rog!

Ok! De ceva timp rezonez cu Zoso. Nu in toate, insa unele articole parca ma ung pe suflet. Altele sunt de hulit in continuare. Nu, nu dau inapoi, tot ce-am zis despre el ramane in picioare insa acum ca spus-a omu’, cu buricele degetelor sale, ca “el e noul sef al blogosferei, sa fie si el fericit”, referindu-se la Radu F. Constantinescu, un baiat cu site, nu pot sa nu ma bag si eu in seama putin. Unde mai pui ca Radu F. Constantinescu nu conteneste a se recomande number one, deja!

radu f constantinescu

Bun, sa incepem cu puturoasa lauda de sine, blogul meu, acum vreo doua saptamani:

statistica entertrainer tv

Am pus poza asta pe facebook si am lasat-o asa, fara tam-tam. Am avut si eu bafta de un viral. Bafta, clar! Nu stiu cum a ajuns articolul care generat-a vizualizarile atat de viral, dar uite c-a ajuns. Si de atunci o tot tin, cu chin si vai, la 2-3000. Si nu ma las, trag tare. Pe opinie, nu pe spam, orice ati spune. Si pe subiecte cotidiene, nu pe garnituri la amoroase ganduri.

Revenind la treaba cu Zoso, sincer sa va spun, nu ma bucura situatia asa zisei blogosfere romanesti. Si pare-se ca tot mai multi incep sa simta o tensiune in aer. O schimbare? Poate! O fi de bine? Poate! Pe mine personal ma bucur doar gandul ca, pentru prima data de cand activez si eu printre www-uri, am senzatia ca nu-i nimic orchestrat. E ceva ce trebuia sa se intample, e pe vine, dar nu-mi place, culmea! Pe tema asta, zis-a cate ceva Cabral, Zoso, Manafu, si cumva se leaga treaba asta si de scriitura lui Petrean de azi. Cumva.

Si ca sa nu ma tot lungesc, va mai spun ce ma framanta: ma framanta gandul ca si lumea blogurilor va fi dominata de, in cel mai bun caz, emotii si trairi copilaresti. De caractere neslefuite. De articole pline de pathos infantil. Ganduri bune de preludiu sau amar amurg sentimental (mama ce mi-a iesit asta). De fresh de porto imbinat cu fum de tigara si priviri pierdute printre postere cu Vama Veche, in ritmuri de “Vama Noua”. Si nu pot sa n-o zic: nu cred ca asta trebuie sa se intample! Nu cred ca asta e directia buna. Nu-s fan Cabral, Zoso, Manafu, Arhi sau mai stiu eu cine, dar de la exemplul lor credeam ca se va merge in sus. Intr-o directie ascendenta, cumva. Speram la o erectie sanatoasa in blogosfera (daca-mi permiteti formula), nu intr-o blogosfera tot mai semi erecta, tot mai moale, tot mai libidinoasa, tot mai trista si plictisitoare, tot mai in cautare de un Eminescu ceva mai vulgare, care sa reformuleze, zilnic daca cu putinta,  aceasi scrisoare de dragoste dedicata curvei care-l inseala cu bff-ul (ca sa fiu in ton cu vremurile)!

Dar hei, poate suntem labili emotionali si ne mai trebuie o mangaiere si din blogosfera. Ceva ce sa ne incalzeasca-n ceafa cand citim can can-uri si share-uim Paler, Salvati Rosia Montana si cainii maidanezi, si rupem gingas cate-o petala din corola de minuni a lumii.

P.S.: Gandurile-mi pornit-au de aici.

TO BE CONTINUED!

Comments

comments

2 Comments

 1. Reply
  Călin October 2, 2013

  no, că nu-s nici şocat, şi nici îngrozit. că mă lasă rece ăştia de se cred buricul lui mama Terra, indiferent cum îi cheamă.

  • Reply
   Gabriel Gorgan October 2, 2013

   Mno, si eu care speram sa ingrozesc pe cineva!
   Oricum, indiferent ca te lasa rece au ba, uneori trec pe langa noi si treburi la care trebuie sa reactionam, zic. Nu rata momentul! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Logo Limepitch Romania  Imagine magazin Casa Luminii  M-Car Service Auto în Arad  Logo ARC Arad - masini de închiriat  Visuel - magazin cosmetice profesionale

Pagini web în Arad  Lustre și aplice  Magazin auto în Arad  Inchirieri masini în Arad  Magazin cosmetice profesionale