Confesiunile unui aradean frustrat – ep III (cu termopane si pocaiti)

Aveti cuvantul meu de onoare ca n-am vrut sa scriu un ep. III la confesiunile unui aradean frustrat dar dracu’ stie cum nu trece zi fara sa vad, aud sau sa citesc ceva despre aradenii din Arad. Pentru ca, asa cum am mai spus-o, in Arad nu traiesc romani, in Arad traiesc mandri aradeni. Dumnezeu stie de ce-s mandri, ca pana si caracalenii (sper sa nu gresesc) rad de cetatenii Aradului!

Acum un an, poate mai mult, nu garantez ca ma pozitionez bine in timp si spatiu apropo de subiectul asta, cinematograful Muresul din centrul orasului, cinemateca devenita cinematograf discoteca, apoi cinematograf bingo, apoi bingo, ajuns-a casa de cult. Acum ii spune Metanoia si p-acolo se aduna un soi de baptisti eclectici. Aia de i-a vrut Dumnezeu hipsteri! Apreciere pur personala, desigur.

De cateva zile aflu ca si cinematograful Dacia, din poza de mai jos, plasat mai in centrul orasului, a carui traseu urma sa se schimbe dupa Ro-IFF dar n-a fost sa fie, a devenit, peste noapte, ghiciti ce? Casa de cult, evident. De data asta cred ca acolo isi vor face cuibul penticostalii.┬áCel mai amuzant lucru este ca: “aradenii nu vad cu ochi buni faptul ca cinematograful va fi transformat, chiar si pentru cateva ore in fiecare saptamana, in adunare penticostala”. Atitudine, frate!

confesiunile unu aradean frustrat

Si da, Arad este orasul in centrul caruia, edilul primar viitor presedinte, Falca, vrea sa construiasca o piramida. Cam ca la Louvre, dar mai mare. Cu parcare subterana si ruleta, cred. Este orasul ala cu intersectia ce duce intr-o cladire si cu terasa pe trecerea de pietoni. Orasul cu cele mai mari plantatii de cannabis din Romania. Ala!

Dimineata, dau peste un articol pe Arhiblog despre un roman, mutat in Germania, care a contractat o firma de termopane din Arad. De ce? Pai, pentru ca-i mai ieftin, probabil! Nu asta conteaza! Conteaza ca acum, in pragul iernii, omul nu poate sa-si inchida usile si geamurile la casa. Si mai conteaza si faptul ca pe patron il cheama Bucurestean. Aradenaul Bucurestea, cum ar veni, patron care nu prea se mai descurca cu tehnologia (mail/ telefon). RIG TERMOPANE Arad se numeste firma, sa nu neglijam nici acest aspect.

Si da, ma frustreaza treburile astea. Pentru ca Arad este un oras superb, pe care-l iubesc, si-n care o gasca de nimeni face legea. Si-o face ca la cartea de joc, dar numa’ chinta royala nu le iese! Da nu-i stress, pune repede niste tarabe-n centru, niste mese de lemn si un gratar de facut mici, si ti-ai rezolvat electoratu’!

Hai noroc si voie buna!

P.S.: stati chill, ca nici in Cluj lucrurile nu stau cu mult mai bine la nivel de strategie locala. Cel putin nu cand e vorba de oficialitati si fonduri de la stat pentru evenimente culturale. Asta dedus-am de ceva timp, dar mi-a reamintit azi Ciulea.

Comments

comments

2 Comments

 1. Reply
  rivo December 26, 2013

  Am citit si eu articolul pe Arhi blog, insa nu m-am gandit sa-l iau asa personal. ­čÖé

  • Reply
   Gabriel Gorgan January 10, 2014

   Mai, din Arad se tot aduna. Nu l-am luat prea personal, contextul e de vina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *