Cele mai importante trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre fenomenul Ender’s Game

1. Nu stiu cum se face, dar aproape toti cei care au fost la fimul asta, au citit cartea. Eu, sa va spun sincer, nici macar n-am auzit de ea pana sa se intre in febra lansarii productiei, dar poate-s eu un incult.

2. Nu stiu cum se face, dar mai bine de jumatate din cei care au vazit filmul (nu exagerez) au o imaginatie cu mult superioara echipei de productie, conform propriilor afirmatii. Efectele nu-s cele mai impresionante, regizorul nu-i cel mai inspirat, noroc cu Harrison Ford.

3. Efectul de turma de tip “citeste cartea apoi baga filmul” este clar o pastila pentru prosti. Va asigur ca efectul carte-film functioneaza si invers, film-carte. Revelatiile sunt aproape aceleasi, veti recunoaste scene si veti gasi informatii in plus, sau in minus, indiferent de ordinea in care alegeti sa va bucurati de opera. Fiti siguri de asta!

Acestea fiind spuse, saptamana viitoare ma duc si eu sa-l vad. Si, poate, prin decembrie, imi fac cadou cartea.

foto: discovermagazine.com

Comments

comments

3 Comments

 1. Reply
  verdedeparis November 30, 2013

  Esti un incult, logic :)) Pai cartea asta e pe lista best selling sci-fis ever si tu nu te-ai obosit sa vezi ce e cu ea? Rusinica, mai bine lasa cafelele si pune mana pe carte ca esti mai castigat :))

  Btw, mie filmul mi s-a parut stralucit, iar Harrison Ford nu mi se pare cine stie ce, cu sau fara el, filmul era tot stralucit. Totusi, poate era mai bine fara el, e cam enervant. Din nefericire, nu ai cum sa tratezi problemele etice ca si in carte unde spatiul e nelimitat si nu trebuie sa multumesti pe toata lumea cu efecte speciale asa ca mie mi se pare ca au facut o treaba f buna, in special partea vizuala SF, mai putin momentele jucate de copii.

 2. Reply
  Mihnea Iuga December 4, 2013

  Gorgane, ajunge filmul pe HBO pana te apuci iar de scris!!! 🙂 Sau macar de comentat. Raspunde-i la VDP, uite te-a facut incult 😀 On-topic though: se pare ca ai in cercul de cunoscuti persoane cu imaginatie, daca crezi ca au supraevaluat efectele speciale din Ender’s Game. Macar de asta te puteai bucura.

  • Reply
   Gabriel Gorgan December 7, 2013

   Ei nah, m-a facut VDP incult. 😛
   Vreau sa ma reapuc dragule, dar n-am tragere de inima inca. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *