Trei lucruri pe care NU trebuie sa le mai faca birturile in social media, in 2014

Scroll-uind prin news-feed si vazand ce mai posteaza birturile (a se citi: cluburi, cafenele, pub-uri si alte cele), mi-a venit idea. Titlul e neinspirat, stiu.

NU-urile, pe foarte scurt:

1. NU mai postati zeci de poze cu birtul gol! Si in niciun caz la profil, sau la cover, asta in cazul facebook-ului. Da, stiu, v-a mintit cineva ca trebuie sa aratati ca aveti capacitate. Mese si scaune multe! Doar ca nici dracu’ nu vrea sa mearga intr-un birt mare si gol. Oamenii cauta atmosfera si servicii iar o poza cu birtul gol nu zice mai nimic bun.

2.  NU mai faceti exces de poze cu staff-ul! Am inteles, aveti chelnerite dragute si barmani simpatici, cool! Doamne ajuta sa se si descurce. Treaba e ca nu ei sunt clientii vostri, si nici nu cred ca vreti sa invitati la voi in birt numai oameni care vin de dragul chelneritelor, sau barmanilor, ca atunci mai bine va deschideti o agentie de matrimoniale.

3. NU mai cersiti like-uri pentru un cappuccino! Toti vanam like-uri si notorietate (vezi Doamne) pe facebook. Vrem sa ne stie lumea, sa umble vorba, sa-nfloreasca afacerea, dar nu mai suport campaniile cu like si share pentru o bautura ieftine. Mai toti ne permitem o cafea, un cappuccino, o bere, un cico. Dati-ne ceva mai cu quelque chose. Faceti-va clientii sa se simta speciali! In plus, astfel de campanii va fac pe voi sa pareti niste zgarciti lipsiti de creativitate.

P.S.: In cazul birturilor, like-urile NU vand! Nu mai cautati sa va sporiti like-urile, cautati sa atrageti clienti. Sansele sunt ca in timp ce like-urile va cresc, scaunele se golesc, si cand v-o fi lumea mai draga, pe facebook zic, sa fiti nevoiti sa inchideti.

#parereamea

foto: timesnewsroman

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *