Am ignorat aceasta poza din cauza titlurilor incendiare, dar cred c-am dat peste noul meu erou!

Da, am ignorat aceasta poza, implicit subiectul asta, din cauza titlurilor incendiare. Prima data mi-a trecut pe sub nas cu titlul “protest inedit… bla bla”, apoi cu “soprana s-a dezbracat spontan cand a vazut un WC pe strada” si am trecut peste, fara sa clipesc. Prea incendiara treaba pentru papilele mele gustative. Azi am dat peste exact aceasi poza, de data asta intr-un articol pressalert.ro, un site (ceva mai credibil, credeam eu) de stiri din Timisoara. Nu mi-a prea placut nici articolul asta dar printre randuri se intrevedea o poveste misto. Si m-am pus de-am cautat omul, pe facebook, “sursa tuturor nenorocirilor”. I-am cerut sa-mi cearna cele cateva informatii de pe net si sa stea cu mine de vorba cateva minute. Si mi-a confirmat exact ce banuiam: presa romaneasca are prostul obicei de a pune in umbra intentia, speculand la maxim (ca Minodora) gesturi, indiferent de natura lor. Si cand li se pune pe tava o poza cu o femeie in curul gol (vorba vine), in plina strada, le ia Dumnezeu mintile. Cred.

Bun! Este vorba despre Diana Pap, o soprana, “tanara si excentrica” si “capabila de gesture extravagante”, conform pressalert.ro, care in 12.01.13 (ca sa fim exacti) a publicat poza de mai sus, pe net. Sigur, instictul de primata te pune sa pui mana pe piatra si sa dai cat te tine tastatura, dar poza este “o manifestare spontana”, zice Diana. De ce? Pentru ca “eu am probleme cu nepasarea”! Si daca e sa ne gandim bine, nepasarea in Romania a depasit de mult nivelul “buda-n plina strada”. Nu-mi e clar insa care e nivelul urmator.

Gestul a fost calificat drept unul oribil (vezi cazul evz), si articolele circulat-au printre melteni ca pita calda. Reactiile nu s-au lasat asteptate: “Avem spitale bune si doctori psihiatrii buni. Sa apeleze si ea si masa la ei ca au nevoie!”, “isuse cristoase ia-o sub aripa TA”, “Gest penibil! Soprana lu peste..”, “O femeie normala nu face asemenea gesturi. Iar explicatiile si asocierile sunt tardive.”, “O intrebare pentru “doamna” soprana: cum ati fi reactionat daca in loc de un wc ati fi gasit pe strada un pisoar?” etc. Ah da, uitasem, poza e facuta de mama Dianei. Si treaba asta chiar mi se pare geniala. Pe bune! O nebunie de moment, un gest pentru care-ti trebuie o pereche dubla de coaie, si o mama pe masura. Felicitari, doamna! Sincer va spun ca mie mi se pare geniala toata treaba, si acum ca am apucat sa schimb doua vorbe cu Diana, gestul mi se pare nu doar inedit, ci si autentic si creativ! Iar reactiile meltenilor imi confirma genialitatea gestului; un manifest spontan, individual, anti nepasare.

Si daca tot ai citit pana aici, si crezi ca merita, da si tu povestea asta mai departe, poate obtinem si reactii mai de Doamne ajuta. Poate intelege si melteanu de rand, si nu-si mai parcheaza buda in plina strada, ca pare-se ca mai tare ne rusinam de gesturi inedite, lipsite de inhibitii, decat de-o buda aruncata pe strada. Si tare-mi displace antiteza asta.

#parereamea

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *