Motive sa nu iti faci blog. Trei.

Mi-am promis, ma! Mi-am promis ca nu mai citesc bloguri proaste dar dracu stie cum se strecoara sub mouse cate unul bine ambalat in cuvinte cheie, si un motto de filosof cu z. Si daca tot o musc, mestec tot, pana la capat. Uite asa mi-a venit ideea asta cu trei motive pentru care sa nu iti faci blog asa ca, pe foarte scurt, ca de obicei:

1. Blogul scoate libidinosul din tine! Sigur, prietenii iti spun ca esti “un romantic incurabil”, fetele iti zambesc suav cand le scoti la o pizza si golanii te invidiaza pentru asta. Treaba e ca cam (asa am vrut) acolo se inchide universul tau. In jur e prapad, si cand trebuie sa gandesti la liber, descoperi ca proza scurta nu te prinde. Risti sa te impiedici in cuvinte sau spui prea multe, prea detaliate si adesea scarboase treburi. Oricum, da cu virgule nu cu rima.

2. Blogul devine teaca pentru pula ta! Formula nu-i cea mai inspirata dar adesea dau peste bloguri de-o vulgaritate atat de gratuita, atat de grosolana si violenta incat tind sa cred ca refularea prostilor n-ar trebui sa se faca si in scris. Sigur, parintii te cred un razvratit, prietenii te cred poet pentru ca “faci versuri nu doar rime” iar vecinele lesina cand te vad asa de “pus pe treaba”. Proza scurta nu te prinde nici pe tine, prietene!

Nota: aici intra si creatorii de continut sexual fie el text, foto, video, implicit sau explicit. Nu detaliez.

3. Cultura va supravietui si fara tine! Fie ca ma credeti au ba, cunosc atatea persoane care au impresia ca promoveaza cultura, arta si valoare in online, prin blogul lor, ca nici dracu’ n-are unde-i caza. Si majoritatea sunt cei care se plang de audiente, cititori, reach sau awereness. Toti sunt niste pretiosi, niste gingasi si, uneori, niste neintelesi. Complet dezinteresati de fenomenul online si cum se joaca (vorba vine) in acest univers, acesti ignoranti virgini far’ de prihana inoata aiurea, de dragul sportului. Undeva in mintea lor fac ceva util. Unora le iese, nu neg, dar ei confirma treaba, sau regula, sau cum vreti voi sa-i ziceti.

Si daca n-ar exista social media, infinit mai facil si mai util voua, n-as scrie acest articol. Serios! Facebook e de departe mai recomandabil. Interactiunile sunt aproape instante, si sunt mult mai mici sansele ca postarea voastra sa ajunga la mouse-ul meu. Asta daca nu cumva sfidati legile viralitatii si atunci suferim cu totii. Operele voastre ajung pe toti peretii si o sa va umpleti de like-uri, de n-o sa le puteti numara.

#parereamea

foto: vidu.ro

Comments

comments

7 Comments

 1. Reply
  Anton January 19, 2014

  Da, trei motive sa nu iti faci, dar sunt si motive pro..Cel mai important, spun eu, este faptul ca poate deveni un mod de exprimare si de descarcare a energiilor negative!

  • Reply
   Gabriel Gorgan January 19, 2014

   Aia cu energiile negative nu-i treaba buna. Cumpara-ti o agenda si tine un jurnal. E mai sanatos asa, crede-ma!

   • Reply
    Mlle. Critique January 19, 2014

    Haha, so true! Eu pentru ganduri negative am jurnal. Nimeni nu stie ce e acolo si nici nu as vrea sa stie cineva.

 2. Reply

  […] ideile, dar când o fac înseamnă că trebuie preluate, adaptate şi date mai departe. Thank you Mr. Gabriel Gorgan for the […]

 3. Reply
  ioana January 20, 2014

  e treaba complicata si cu blogurile astea:))

 4. Reply

  […] ideile, dar când o fac înseamnă că trebuie preluate, adaptate şi date mai departe. Thank you Mr. Gabriel Gorgan for the […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *