Sa cazi de la 2000 de metri si sa mori de frig, cu GPS-ul in mana, la telefon cu centralista de la 112

Sa clarificam din start: “Sa cazi de la 2000 de metri si sa mori de frig” am preluat-o de la Alex Nedea, si am completat eu cu ce mai aparuse.

Se spunea candva ca in Romania poti sa mori cu dreptatea in mana. Ei bine, pare-se ca poti sa mori si cu GPS-ul in mana. Sau ma rog, cu Google Maps. Sau cu un telefon mobil, smatphone perfect activ, semnal bun si acces la internet.

Va marturisesc ca n-am urmarit cu mare atentie toata nebunia generata de accidentul din Apuseni, dar fortat de imprejurari, si din motive de breaking news peste breaking news, azi am dat doar peste stiri cu si despre accidentul din Apuseni. Si uite asa am ajuns si la asta de mai jos, care m-a lasat fara cuvinte. Pe scurt: toata poliloghia de anvergura s-a dat pe tema semnalului telefonului celular, celulelor celularului si triangularea antenelor. Azi aflu ca medicul Radu Zamfir avea un smartphone, cu semnal bun, cu acces la internet, ca a sunat la 112 chiar dupa prabusire (!!!) si ca a dat coordinate GPS celor care i-au cerut. Mai mult, a descries cu lux de amanunte imprejurimile, relieful, vegetatia etc, repet: la doar cateva minute dupa prabusire.

Cu toate astea, autoritatilor le-a luat cinci ore (!!!) sa ajunga la ei, asta in conditiile in care unui localnic (!!!), despre care initial s-ar fi zis ca-i padurar sau ceva pe la ocolul silvic, i-a luat doar doua, fara indicatii din partea medicului sau vreun GPS. Ironia face ca daca medicul l-ar fi sunat pe localnic, sau pur si simplu in localitate, la birt de ex, si nu si-ar fi pierdut timpul cu autoritatile romane, pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion puteau fi salvati.

Normal, pentru treaba asta va fi data afara centralista de la 112. Si portatul de la ISU Alba sau ISU Cluj.

De urmarit de la minutul 03:00.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *