Trei lucruri de care m-am saturat in Romania accidentului din Apuseni

Pe foarte scurt:

1. M-am saturat ca solidaritatea umana sa bata resursele/parghiile institutiilor specializate/statului! Si da, sunt cazuri in care solidaritatea umana imediata salveaza vieti, nu zic nu, dar in Romania pare-se ca-i singura solutie salvatoare. M-am saturat de silodaritate ca de caritate. Nu mai vreau solidaritate si caritate! Vreau ca baietii aia pusi acolo sus, sa-si vada de treaba, sau o lege prin care sa fiu absolvit de la darile catre stat, pentru a le putea redirectiona (integral!) spre chestii caritabile si solidare autohtone. Si nu mi-o bagati pe gat pe aia cu 2% ca nu despre asta vorbesc!

2. M-am saturat de actiunile apersonale ale statului! “Nu s-a reusit”, “s-a gresit”, “vremea nefavorabila” si alte astfel de scuze. Cum mama dracu’ “s-a gresit”? Nu, nimeni n-a gresit, “s-a gresit” si gata! Statul e cam ca-n vorba aia cu copilul a carui calculator s-a stricat de la sine, el nu i-a facut nimic. Zero maturitate, zero responsabilitate!

3. M-am saturat de comentarii pertinente pe un subiect neclar! Internetul pare-se ca pune in fata vitejii care se arata dupa razboi (vorba aia). Informatiile relevante, stirea, trebuie cautata ca acul in carul cu fan, unde “fan” inseamna pareri multe si proaste. Si in carul asta intra, din nefericire, si multe pareri ale unor gazetari pe care-i urmaream cu interes. M-am saturat de “cum comentati?”!

In concluzie: traim in Romania si ar trebui sa ne bucuram ca inca mai traim!

#parereamea

foto: rtv.net

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *