Trei lucruri pe care trebuie sa le stim despre noi apropo de invatatoarea spagara si o profetie

Concluziile-mi apartin, dar ceva-mi spune ca nu-s singurul care le gandesc. Pe foarte scurt:

1. In Romania lui 2014 (Doamne cat mi-am dorit s-o folosesc pe asta!) inca ne place sa ardem vrajitoare in piata publica. Toti ascundem aceleasi mizerii in ograda noastra, dar in piata publica ajunge doar unul, sau una. Ciclic. Si-l vom face praf si pulbere, de amorul artei, cred.

2. Ne dezicem de obiceiurile noastre mai ceva ca Petru de Isus. Toti dam spaga. Toti acordam mici atentii. Nu toti ne revoltam atunci cand micile atentii nu mai sunt chiar asa de mici, sau ne sunt conditionate servicii.

3. Ne incapatanam sa nu gandim pe termen mediu sau lung. Aici si acum. Sa moara nenenorocita, nenorocitul. Uite asa. Si apoi hai la o bere, un gratar, un ceva de sa putem povesti sindrofia si sa ne revedem, cu bine, la urmatoarea ofranda adusa prostiei umana. Pana atunci, noi sa fim sanatosi!

Si profetia am cules-o de pe facebook-ul lui Andrei Gheorghe: “Predictie: invatatoarea spagara va fi reinstalata in functie in maxim 2 ani si va primi si despagubiri substantiale. Pariu.”

Later edit: desi cu ceva intarziere, am aflat ca invatatoarea Dana Blandu actioneaza în judecata Scoala Nr. 10 Maria Rosetti din Capitala. Ea contesta decizia de concediere luata in Consiliul de Administratie, dupa ce in presa au aparut imagini filmate cu o camera ascunsa in timp ce le cerea parintilor bani pentru cadouri de Craciun. sursa

foto: prelucrare dupa o imagine de pe therproject.org

 

Comments

comments

12 Comments

 1. Reply
  Vlad Iuga January 10, 2014

  Sustin afirmatiile, dar stiai, acel ‘ceva’ ti-a spus deja LOL
  Facand referire la spusele lui Andrei Gehorghe, as vrea sa nu aiba dreptate. Mai mult, as vra sa nu aiba dreptate pe cata dreptate ai tu in acest moment. Cineva sa isi faca treaba pana la capat si respectiva femeie sa nu ajunga sa ‘intoarca muntii’…

  • Reply
   Gabriel Gorgan January 10, 2014

   Acum ca a fost data afara, zarurile sunt aruncate. Daca tanti are ambitie, ca tupeu vad ca are, nimeni n-o poate opri. Ceva-mi spune ca cand (asa am vrut) a fost data afara, i-au fost incalcate decat niste drepturi. 😉

   • Reply
    Mihnea Iuga January 10, 2014

    Cam da. Nu ati vazut/auzit declaratiile Ministrului Educatiei? Invatatoarei i-a fost intrerupt contractul demunca, dar aceasta poate intra din nou in invatamant urmand procedura normala.

    • Reply
     Gabriel Gorgan January 11, 2014

     Pam pam sau qed?! 😛

    • Reply
     om@yahoo.com April 28, 2015

     Gabriel, in tara unde oamenii pot fi dati afara din invatamant pentru niste barfe ale unei mamici ridicata la rang de mama eroina, pentru facaturile unor amici ai eide la Kanal D si unde “cu televizoru se minte poporu” la ce te poti astepta?

   • Reply
    Vlad February 26, 2014

    Ce se mai stie despre stimabila incriminata?

    • Reply
     Gabriel Gorgan February 26, 2014

     Scrie in later edit, Vlad. Reiau: “invatatoarea Dana Blandu actioneaza în judecata Scoala Nr. 10 Maria Rosetti din Capitala. Ea contesta decizia de concediere luata in Consiliul de Administratie, dupa ce in presa au aparut imagini filmate cu o camera ascunsa in timp ce le cerea parintilor bani pentru cadouri de Craciun”- sursa mai sus.

 2. Reply
  Fecioru Florina January 10, 2014

  Imaginea e proverbiala. Sutul in cur face parte din cultura noastra.

 3. Reply
  rivo January 11, 2014

  Poate ca toti dam spaga, dar culmea culmilor sa-ti zica cel care ia spaga ca nu-i de ajuns. Stii cum se spune “calul de dar nu se cauta la dinti”. Sa taie chitanta daca nu e suficient, ca sa stii cat sa dai.
  E valabil si pentru polististi, popi, medici, etc …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *