Cristosii nostri. Cristosii mamii lor!

Am vrut sa scriu un articol inspirat dintr-o discutie cu frate-miu, care s-a apucat de-o aventura prin strainataturi. Am vrut. Va spun doar ca discutia s-a terminat cu “esti la doar 100 de euro distanta, hai!”.

Intre timp am mai citit niste articole, mi-am mai scaldat ochii prin televizoare si pur si simplu mi s-a rupt filmul. Cristosi peste tot! Fie ca vorbim de politica, economie sau orice altceva, anul asta e pe baza de mesianism. Anul mantuirii neamului. Inca unul. Lepadatul e un semn. Inca unul. Amuzant la romani este ca ne lepadam de satana numai ca sa aflam ca nu-i dracu’ atat de negru. Pentru ca ne facem frate (si) cu el pana trecem puntea, ca mai apoi sa ne lepadam iar. Si nu stiu cum se face ca tot la al doilea colt, inc-o punte. Si inc-o punte. Si unc-o punte. Si inca o punte! Si pentru fiecare lepadare, dracul ne trece pe caiet. Si noi caram ca prostii crucea-n spate, cu cureaua trasa pana-n gat, consolandu-ne cu gandul ca pe celalat il strange cureaua mai tare, in timp ce Cristosii nostri urla la noi de la portavoce. De undeva din frunte. Oricum, pana la capatul coloanei e plin de portavoci. Din cand in cand, se mai schimba mesajul. Se mai strang sau destrang niste curele, asa, cat sa mai traga. Din cand in cand, la portavoci ni se mai spun povesti despre ceilalti Cristosi, despre cum crucile celorlalti Cristosi erau mai nasoale si despre cum o sa purtam si noi, candva, cureaua-n brau. Mai rar asa, trece si dracul prin multime. El e fericit. Mai face cate un cadou, mai cate un contract, mai cate-o gluma, sa treaca timpul asa. Si inc-o punte. Cristosii mamii lor!

sursa foto: saccsiv.wordpress.com

Comments

comments

3 Comments

 1. Reply
  Mihnea Iuga February 27, 2014

  Cred ca esti prea ermetic. Se deduce ce vrei sa scrii, dar -dude- ce atatea ascunzisuri? La un asemenea titlu ai creat anumite asteptari. 🙂 Rise up to them.

  • Reply
   Gabriel Gorgan February 27, 2014

   Pofta de sange ar trebui sa fie proportional egala cu initiativa. Eu n-am pofta de sange asa ca n-o sa ma avant la a da cu pietre degeaba. Eu #numazic pentru ca #parereamea 😉

 2. Reply
  Mihnea Iuga February 27, 2014

  Nici diplomatul Titulescu nu putea să formuleze mai echidistant decât atât: „Eu #numazic pentru ca #parereamea.” 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *