Asuma-ti amatorul din tine, amatorule!

Desigur, acest articol trebuia sa se numeasca “problema cu blogosfera romaneasca – ep. II“. Episodul I, aici. Poate ca l-ati citit deja.

Ei bine, mandru-s ca n-am dat-o chiar in bara cu primul episod. Spun asta pentru ca sunt maestru la “suicid din entuziasm”. Adica ma ia valul, bat tastele aiurea si pana sa-mi trantesc palma de frunte, articolu-i pe val. Bun! Azi noapte am avut cateva ore de pierdut. Involuntar. Insomnii. Si am zis sa le fructific. Asa am dat peste un proiect mai vechi de-al lui Zoso (cred!), online studio pe numele-i. Ceva conferinta cu Razvan Baciu si Alex Ciuca. Nu cunosc contextul, eu luat-am produsul finit, un clip, si i-am dat drumul. Si nu m-am plictist. Problema e ca fiecare clipulet are aproape 50 de minute asa ca eu vazut-am doar doua. #5 si #6, in ordine inversa. Ei bine, in #5, se vorbeste despre bloguri si site-uri de nisa. Si undeva in primele minute, pe la minutul noua, Zoso zice o chestie foarte misto:ste-urile de nisa sunt facute de amatori, fara sa-si asume statusul asta“. Bingo mi-am zis! Drept e ca se zic mai multe, mai alambicate, dar cred ca esenta online-ului romanesc sta in propozitia de mai sus.

Si fara sa mi-o ia careva in nume de rau, dar problema asta o vad si la bloggeri mai mari(sa le zic asa), care, cu timpul, au trecut de la autori de tot felul, la comentatori politici, moralizatori, bloggeri de fashion si lifestyle, IT, si, la mare moda acum, bloggeri culinari. Profi! Toti! In toate. Dar aroganta si mana aia de fani, comentatori fideli si sustinatori ii mana in lupta. Si aici trebuie sa recunosc c-am dat si eu cu capul. Si asa cum am zis-o si-n “episodul 1”, invat zilnic, pe pielea mea.

Va mai zic o treaba: nu ma consider amator. Am muncit mult ca sa ma impun ca profesionist, dar intr-o dinamica in plina expansiune, nici dracu’ nu se mai pricepe la nimic. Inveti din mers. Repede. Tot mai repede. Nu-ti repeta greselile, nu-ti repeta pasii. N-ai voie. Inveti un nou dans zilnic. Si-l joci. Altfel, treci in hora mare, in rand cu “nuntasii”, si tragi la norma. Si nu mai inveti nimic nou. Te chinui sa-ti pastrezi echilibrul. Dar deja o dam in filosofie. Pe scurt: asuma-ti amatorul din tine, amatorule!

#numazic #parereamea

P.S.: Aici clipuletul, daca aveti timp:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *