Trei lucruri despre comunicarea politica 2.0, noua smecherie

Spunea Arhi intr-un articol mai vechi ca “Politica s-a mutat pe youtube“. Si bine spunea. Bun! Asta, in prima instant, ne spune, pe de-o parte ca presa clasica este tot mai putin relevanta(si costisitoare), si ca tot mai multi prosti fac bani din (sa-i spunem) consultanta 2.0. Spun “prosti” pentru ca “ceva-mi spune” ca-i vorba de (cam) aceiasi consultanti/consilieri politici, acum experti si-n online, ca prin minune(vorba rapsodului).

Bun! Pe foarte scurt, cele trei lucruri despre comunicarea politica 2.0:

1. Ca-n mai toate campaniile politice, pare-se ca strategia lipseste cu desavarsire. Confundam punctul de pornire, sa-i spunem punctul “a”, cu trend-ul, si confundam foarte repede rezultatele, sa le zicem punctual “b”, cu click-uri si vizualizari, cifre mai mult sau mai putin relevante. Sarim pe val si vedem unde ne-o duce, adica.

2. Confundam comunicarea multimedia online cu afisele stradale si emisiunile electorale. In online iti faci singur materialul, si te asiguri ca transmiti ce trebuie. Nu-i nimeni platit sa machieze, sa trunchieze sau sa perieze (ulterior) mesajul tau electoral.

3. Dictia, intonatia, limbajul trupului, dar si cadrul/conditiile tehnice, cumulate, in online, servesc precum o poza: comunica tot vreo o mie de cuvinte, in timp ce tu, pe gura, scoti vreo doua fraze. Nu spun ca se vede de la o posta ca sunteti niste nenorociti, dar v-ar prinde bine niste sfaturi profesioniste.

Acest articol a pornit de la un material cu Elena Udrea, dar va atasez mai jos si unul cu Zgonea,
Si da, comunicarea politica 2.0 este noua smecherie, dar cu aceasi palarie!

)

)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *