Gala premiilor ARQ.ro, unde excelenta se premiaza cu o “diMploma”


Am fost zilele astea sa-mi vizitez un prieten, ca tot sunt prin Arad. “Excelenta sa”, prietenul asta al meu, pe care am sa-l las in anonimat de data asta, mi-a povestit de-o patanie de prin 2013, de la Gala premiilor ARQ.ro, un eveniment de mare angajament si “cu traditie”, vorba organizatorilor. Pare-se ca la gala asta, editia a II-a (de unde si “traditie”) s-au acordat “diMplome de excelenta“. Da, ati citit bine, “diMplome“. Cateva zeci de “diMplome” s-au acordat excelentelor locale. Bun, amu, mai greseste omul. Iti mai scapa, n-ai ce-i face. Dar cum Dumneze sa-ti scape un “M” in “diploma”, text scris cu caractere de vreo 20 pixeli (plus minus)? “DiMploma” aia a trecut prin mana “dizainarului” care fie el, fie altul, le-a completat pe fiecare-n parte cu numele excelentului, care a ajuns mai apoi la print, unde, ghici ce?, a trecut si de “b.t” (bun de tipar). Si cum asta n-ar fi suficient, pare-se c-a trecut si de ala care le-a inramat, ca doar nu le-a inramat vreo drona, sau vreun robot. Si ridicolul nu se opreste aici. Nu! Pentru “diMplomele” astea s-a organizat si o gala, unde nimeni n-a scos un “mrrr”. Ba chiar s-au pozat fericiti nevoie mare, cu “diMploma“-n mana. ATENTIE! Primar, Rector de universitate, consilieri locali (am inceput cu som(n)itatile), sportivi, presari, actori, shaormari, spiteri si lacatusi mecanici (astia de pe urma nu-s sigur daca au fost nominalizati si anul asta), toti la un loc, premiati la fastuoasa gala gazduita de Hotel Continental Arad. Prietenilor, nu va suparati pe mine, dar Caragiale insusi n-ar fi fost in stare sa regizeze asa ceva. Jur! Curcile rad, mai in taina asa, chiar si in zi de azi de treaba asta.

Si nimeni, ma, nimeni n-as scos un sunet! O glumita. O ironie. Ceva cat sa schitam un zambet si sa trecem mai departe. Nu! Au tacut toti malc, si-au zambit la camera, sa-i vada cititorii lui site cat sunt ei de mandri cu “diMploma” lor. Asta ma-ngrozeste pe mine. Si pe Caragiale l-ar ingrozi, in mod cert.

Si ca sa nu credeti ca exagerez sau ceva, va atasez cateva momente esentiale, si filmarea evenimentului care se bucura de vreo 100 (!!!) de vizualizari pe youtube. Ah, da, gala (cica) a fost transmisa in direct, ragional, in 20 de judete din Romania (WTF???). Un eveniment despre care, coorganizatorul, Andrei Ando spune ca este “festivitatea de premiere a celor mai importante personalitati aradene” si ca “cautam sa fim creatori de traditie”. Yuhu, mi-am zis!┬áCelalalt coorganizator, Glad Varga, spune ca se bucura de prezenta oamenilor. Pai na, ce sa si faci, vorba aia?

Mai jos, Andrei Ando (coorganizator) alaturi de Lizica Mihut, rectorul din umbra al Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, doamna care a organizat conferinta de presa pentru a-i multumi edilului ca i-a pus canalizare pe strada, si Gheorghe Falca, edilul, care-si admira “diMploma de excelenta“.

gheorghe falca dimploma arq

Aici cateva imagini cu mandri aradeni pozand cu “diMploma” in mana. Da dom’le, unul n-ar fi ras in hohote, ma. Unul!
Habemus “diMploma de excelenta“, manca-ti-as!
Nota: pentru a nu crea confuzii, am crop-uit fragmente din imaginile de la evenimente. “DiMploma” conteaza.

dimploma de excelenta arq arad

Si onorabila gala se poate viziona, in intregime, in toata splendoarea-i, aici:

sursa articolului, site-ul de care se face vorbire: ARQ.ro

Comments

comments

3 Comments

  1. Reply
    Oana March 31, 2014

    Si eu care credeam ca Aradul e tot mai plictisitor si voiam sa ma mut. Uite ca se misca lucrurile. Avem si cultura si oameni de valoare, cream traditii.
    Imaginea cu Lizica si buldozerul o sa imi ramana pe veci intiparita pe retina. Apoi mai vine si asta. Imi pare rau totusi ca nu am fost prezenta, o comedie mai buna nu as fi putut vedea nici la teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *