Actori datori sau “IN DEBT WE ART” – un documentar despre DATORIE

L-am gasit in news feed. Pe facebook. Un entuziast il prezinta ca o surpriza, una placuta am dedus eu. Este vorba de “IN DEBT WE ART“, un trailer la un viitor documentar despre DATORIE. Un trailer jucausi la un viitor documentar botezat americaneste. Si spun asta pentru ca la cat de romanesc pare, atat documentarul cat mai ales subiectul, eu l-as fi botezat altfel. Ramaneste adica. “Actori datori” mi-a trecut prin cap in prima instant, dar drept e ca slang-ul american da ceva mai bine la lume. Bun! Trailer-ul e misto la prima vedere, niste actori si cativa regizori mai mult sau mai putin celebri vorbesc despre cuvantul “datorie”, fiecare in felul sau, insa eu am ramas cu trei ganduri dupa ce l-am vizionat, cam de vreo trei ori. De unde si cele trei ganduri, evident.

Pe scurt: ceva-mi spune ca va fi multa retorica in documentarul asta. Acelasi ceva imi spune ca va fi spumos dar insipid. Al treile gand spune ca documentarul va bate mai mult spre ludic, sau civic (zic si eu), decat spre concret. Am impresia ca concluzia (asa am vrut) documentarului va fi “toate-s vechi si noua toate“, iar asta-mi taie grav din apetit.

Va las sa-l vedeti si voi, si mi-ar placea sa-mi lasati niste pareri aici. Sunt curios daca doar eu am ramas cu astea trei ganduri de dupa.


Comments

comments

One Comment

  1. Reply
    alexa March 29, 2014

    poate o sa surprinda in bine! de ce nu?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *