Ce nu au inteles taximetristii din experienta Uber

Am sa fiu scurt pentru ca ma doare creierul sa vad atata ignoranta. La nici un an de la aparitie, Uber a fost scos ieri in afara legii. Fara prea mult tam-tam, in calea profiturilor baietilor destepti nu sta nimeni. Ma asteptam la treaba asta, nu credeam insa ca se va intampla atat de repede. De ce s-a intamplat atat de repede? Pentru ca Uber crestea intr-o luna cat altii-n sapte ani.
Ce ma amaraste pe mine in schimb este faptul ca taximetristii n-au invatat nimic din experienta Uber. Dar absolut nimic! Ei conduc in continuare ca mistretii niste masini peticite cu banda adeziva, sub atenta calauzire a celor patruzeci de sfinti atarnati de oglinda si cu tapiteria sfintita cu mujdei de la shaorma. Scuipa tot la doua semafoare, fumeaza cu nonsalanta si injura cum nici Eminescu n-ar fi crezut vreodata posibil. Vorbesc la telefon cu toate neamurile posibile si imposibile, din tara si strainatate, c-are super-oferta activata si Doamne fereste sa piarda vreun minut din nelimitat. Iar la final, mai ca nu-ti baga mana in portofel dupa inca vreo cinci lei, ca oricum n-are marunt si aia un leu, doi, nu merita efortul.

O firma de taxi n-ar fi ridicat stacheta! Una, ma! Una nu a inteles fix problema care i-a facut pe toti sa migreze la o aplicatie despre care oricum nu stiau prea multe, doar pentru a evita vitele in masini galbene. Putea sa-i spuna oricum, un pas peste mizerele servicii ale taximetristilor din Bucuresti garanteaza succesul oricui alt serviciu.
Si nu, subiectul nu este fiscalitatea, licenta de transport sau alte cele. Subiectul real este minimul de bun simt la transportatori, care lipseste cu desavrasire. Iar daca lucrurile raman neschimbate, Uber este un precedent din care taximetristii nu au invatat absolut nimic. Altceva decat ca ei fac legea si n-ai de-ales, bineinteles.

foto: businessinsider.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *