Facebook NU este sursa de stiri!

De cateva zile-ncoace urmaresc, pe facebook, aproape exclusiv, evolutia tanarului ”impuscat in cap de Politia Locala”. Am prins vestea cat era proaspata, la cateva ore dupa incident. Ardea! Era o tensiune sora cu apocalipsa online, iar empatia sora cu frenezia protagonistilor domina majoritatea mesajelor de pe facebook. Multe surate, ce mai! Se traia un film prost, ireal, filmat din toate unghiurile posibile cu unelte dintre cele mai variate. Iar presa facea recenzia filmarilor si postarilor feluritilor si ni le servea filtrate dupa cuvinte cheie. Bataia se dadea pe click-uri, like-uri si share-uri. Exclusiv! Pret de cateva ore delirul a fost trait ca adevar irefutabil.

In toata ecuatia asta exista o singura sursa de informare: facebook. Orice status servea ca declaratie, iar filmarile si pozele serveau ca marturii de la fata locului. Toate erau preluate brut si prezentate drept certe fapte. Si intelegi cat de mizera a fost cu adevarat situatia abia cand vezi in ce registru se incadreaza comentariile la mai toate materialele aparute. Si treaba s-a translatat si in presa. Nu filtrezi sau prelucrezi profesionist informatia, nici comentatorul nu simte nevoia sa exercite un control asupra moravurilor proprii.
Ei bine, ce s-a intamplat sau nu s-a intamplat concret la fata locului, ce s-a mai declarat, scris si postat si cum vor evolua lucrurile de acum incolo, nici ca ma intereseaza. Sincer. S-a facut abuz de prostie si empatie cum nici in filmele indiene nu s-a incercat vreodata, daca e sa fim perfect onesti. Trecand peste toate astea insa, personal am tras o concluzie: Facebook NU este sursa de stiri, este apostolul delirului! Iar presa face un adevarat apostolat in jurul acestui aparat.
#numazic #parereamea

Comments

comments

One Comment

  1. Reply

    […] cap” fara sa fie impuscat. Iar drama a continuat in exact aceasi nota, propovaduita de facebook, apostolul delirului. Si oamenii au reactionat impresionati de cuvinte cheie, in mare majoritate total lipsite de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *