Cry Macho: un film sentimental și melancolic cu Clint Eastwood

Clint Eastwood revine in forta cu Cry Macho, un film testament care ne duce in inima unui road-trip Mexican, afectuos si melancolic.

La trei ani de la filmul The Mule, Clint Eastwood, realizator prolific, revine cu adaptarea romanului lui N. Richard Nash. In fata camerei de filmat, Clint Eastwood interpreteaza rolul lui Mike Milo, o fosta vedeta din lumea rodeo al caruia cariera este brusc oprita din cauza unui accident nefericit.

Din cauza ca si-a pierdut sotia si copilul in urma unui accident de masina, batranul se simte la fel de invechit ca si Chevroletul pe care il detine. Accepta sa mearga sa il caute pe Rafael, fiul fostului sau patron, de cealalta parte a granitei mexicane. Adolescentul, un rebel in varsta de 13 ani, amator de lupte cu cocosi, prefera sa traiasca pe strazi decat impreuna cu mama sa cu temperament despotic.

Acceptamd sa il urmeze pe Mike pentru a se intoarce in Mexic, calatoria spre casa se dovedeste a fi haotica. In timp ce politia si un grup de barbati dubiosi se afla pe urmele lor, o relatie aproape fuzionala se instaleaza intre Mike si Rafael.

Cry Macho nu este unul din cele mai reusite filme ale lui Clint Eastwood. La 91 de ani insa, Clint Eastwood se pare ca mai mare multe de spus in industria filmului. Cry Macho poate fi considerat un western al timpurilor moderne, un fel de film testament, in care Clint Eastwood reviziteaza temele din filmele precedente in care a jucat.

Barbatul (Mike Milo) pare sa contempleze in liniste si calm timpul care trece si sa vorbeaca cu sine insusi, de-a lungul dialogurilor dintre personaje si tanarul Rafael. Tonul este adesea melancolic si cowboy-ul nemilos se transforma progresiv intr-un barbat sentimental. Si, probabil pe aceasta “naiviate” scenaristica se bazeaza intregul film.

In cele din urma, Cry Macho este o surpriza frumoasa. Scenariul nu este prefect, este presarat cu unele clisee insa rezultatul este departe de a fi o catastrofa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *