The Power of the Dog a fost ales cel mai bun film

Filmul The Power of the Dog al realizatoarei neo-zeelandeze pune in scena universul viril cow-boy. Din 1 decembrie 2021 filmul este disponibil in cinematografe.

The Power of the Dog, povestea filmului
The Power of the Dog, este lung-metrajul cu numarul 8 al realizatoarei Jane Campion. Este un film multinational scris, co-produs si realizat tot de Jane Campion. Lansat in 2021, The Power of the Dog reprezinta adaptarea romanului american al lui Tomas Savage.

In plus, filmul realizat de Jane Campion este selectionat si prezentat in avanpremiera la Mostra de Venise si realizatoarea a obtinut Leul de argint pentru cea mai buna realizatoare.

Synopsis
Originari din Montana, fratii Phil si George Burbank sunt diametral opusi. Phil este un barbat rafinat, inteligent si crud si George este flegmatic, meticulos si binevoitor. Cei doi detin una din cele mai mari ferme din valea Montana. O societate care venereaza figura lui Bronco Henry, cel mai mare cowboy pe care Phil l-a intalnit vreodata. Atunci cand George se casatoreste in secret cu Rose, o tanara vaduva, Phil, furios, decide sa o distruga pe aceasta. Decide sa se apropie de Rose folosindu-se de fiul acesteia, Peter, un baiat sensibil si efeminat.

Ne asteptam din partea lui Jane Campion sa ne ofere un film western. Si, spre marea noastra surpriza, Jane Campion reuseste sa intoarca genul western spre senzualitate. Totul se ghiceste de-a lungul filmului. Peter si Phil se afla in mijlocul unei confruntari silentioase de-a lungul intregului film, ceea ce nu face decat sa ii tina in suspans pe spectatori. Suspansul continua pana la ultima scena a filmului, finalul filmului capata o turnura neasteptata. Si, in aceasta scena finala, emotia si stupefactia explodeaza.

Este un film care merita sa fie vizionat, mai ales tinand cont de faptul ca a fost ales cel mai bun film al anului…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *